Mycestro,mousi 3D për gjeneratën e re

Nick Mastandrea po fluturonte në shtëpi nga Denver dy vjet më parë,kur vuri re një burrë që kishte probleme për të punuar në kompjuterin e tij për shkak të vendit të limituar.Atëherë ai parashikoi Mycestro,një mous pa tela që lidhet me gishtin tuaj tregues.

Që nga ajo kohë, ai ka punuar duke përmirësuar produktin e tij, kryerjen e demonstratave, si dhe ndërtimin e një ekipi për zhvillim. Produkti i tij u shfaq edhe në Kickstarter.Fushata ishte e suksesshme, duke fituar më shumë se tre herë qëllimin origjinal të 100.000 $ – në shumën prej 354.114 $. Nëse një mous i ri ju intereson, ju mund ta blini atë  atë në faqen e internetit Mycestro.Me cmimin e ulët të 79 $ ju do të merrni një Mycestro në klasik të bardhë, ndërsa me  $ 99 do të ju lejojnë të zgjidhni një Mycestro nga një larmi ngjyrash.

Mycestro është e aftë të kryejë të gjitha funksionet e  një mousi të rregullt – lundrimi faqeve web, klikimet mbi tabs, dhe lëvizjen. Kjo është arritur përmes një panel me prekje të ndjeshme, e cila mbështetet në anën e gishtit tuaj.Paneli është i pozicionuar në një vend të tillë që përgjimi  me gishtin e madh, ose mbajtja e tij ndihet shumë e natyrshme. Kur nuk preket, mousi është joaktiv dhe nuk do të lëvizë, gjithashtu, kur gishti mbahet kundër panel kontakt, përdoruesi do të jetë në gjendje për të lëvizur kursorin dhe për të lundruar lirisht.Paneli kontakt ka edhe butonat, të cilat veprojnë si butonat left-click/right-click në një mouse. Nuk është një buton opsional i tretë, që cila mund të përdoret si një klik mesme. Lëvizja realizohet edhe nëpërmjet panelit kontakt, e cila është aktivizuar nga rrëshqitje e gishtit lart ose poshtë përgjatë panelit të ngjyrave.

Aktualisht, Mycestro do të punojë me Windows, Mac, 7/XP dhe Linux.

Mousi është gjithashtu i aftë për të punuar deri në 30 metra larg në sajë të një protokolli të Energjisë 4.0 Bluetooth, duke e bërë atë ideal për prezantime. Për më tepër, bateria pritet të zgjasë deri në tetë orë dhe karikohet  me anë të një port USB.

Mycestro do të dalë në treg në fund të viti mes tetorit dhe nëntorit.

 

Advertisements

Posted on April 6, 2013, in News. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: